Mama’s favorieten!

Ik vind Moederdag een mooi moment om even stil te staan bij het feit dat ik een goede band heb met mijn moeder en ze er nog steeds is. Ik kan haar soms wel schieten en zij hangt mij af en toe ook het liefst achter het behang, maar ze is en blijft mijn moeder. Ik ben enorm trots op mijn mama en hoe ze ons drie√ęn heeft opgevoed. Ze is de persoon die ervoor zorgt dat het thuis allemaal op rolletjes loopt, kookt (bijna) elke avond en daarnaast werkt ze ook nog. Mam, je bent een topper!

Het leek mij leuk om te vragen naar haar lievelingseten, tussendoortjes en drankjes. Waar wordt ze echt gelukkig van qua eten? Ik heb haar even flink ondervraagd en dit kwam er uit:

  Avondeten:

 • Rode kool met een stooflapje en gekookte aardappels. Het lekkerste met een beetje kaneel, rozijnen en een appeltje door de rode kool.
 • Sperziebonen en de gehaktballen met jus van haar moeder, mijn oma. Het lukt haar nooit om de jus net zo te maken als haar moeder, iets wat voor velen wel herkenbaar is denk ik. Het eten wat je zelf maakt is nooit net zo lekker als wanneer je moeder het klaarmaakt. Hoe doen die mama’s dat toch?
 • Stamppot andijvie blijft ook een van haar favorieten.
 • Oh, en een lekkere mie om de Hollandse pot mee af te wisselen!

  Het ideale ontbijtje:

 • Een beschuitje met een dun laagje roomboter en een kopje thee, genieten! Vervolgens wel nog even een bakje muesli, anders is het niet voldoende om het vol te houden tot de lunch ūüėČ

 

  En voor de middagtrek:

 • Een warm croissant met brie en gemberjam, hmm.

  Mama’s lievelingsdrankjes:

 • Rabarber wodka,huisgemaakt volgens haar eigen recept, z√≥ lekker!
 • Heeft ze al een tijdje niet gehad maar Campari is ook een favoriet
 • Verder nog: witte vermout, een glaasje kwalitatief goede rode wijn, gin tonic of een goede port

Mama is ook gek op tussendoortjes en dan vooral snoepjes en koekjes (wie is daar nou niet gek op???). Ik heb het gelukkig niet van vreemd..

  Favo koekjes:

 • Jan Hagel koekjes (met grove suiker en amandelschaafsel)
 • Speculaasjes, deden we vroeger ook wel eens op brood, dat was echt z√≥ lekker!
 • Kletskoppen, koggetjes, krakelingen, bokkepootjes
 • Nizza koekjes, dat zijn die rechthoekige biscuitjes met suiker en kokossmaak van Verkade

  Favo snoepgoed:

 • Romige melkchocolade om in √©√©n keer op te eten, of pure chocolade als ze voor verantwoordt gaat en √©√©n stukje chocola neemt.
 • Drop! en dan het liefste heksenhyl, schoolkrijt, muntdrop en menthol kruisdrop
 • Yoghurtgummies
 • Kaneelstokjes
 • Perziksnoepjes
 • Apenkoppen

Ik ben zelf ook echt een snoepkont en kan me helemaal vinden in mama haar favorieten. Het liefst koop ik af en toe zo’n zak snoep of rol koekjes en eet het dan in √©√©n keer op. Om vervolgens spijt te krijgen van mijn daad *zucht*. Ging vet er maar net zo snel vanaf als dat het er aan kwam h√®..

Wat zijn de guilty pleasures, lievelingsmaaltijden en drankjes van jullie moeders?  En verwennen jullie haar daar wel eens mee?

Liefs,

Suus

Geef een reactie

%d bloggers liken dit:
Lees vorig bericht:
Help, mijn dag is te kort!

Hebben jullie dat gevoel wel eens? Ik in ieder geval wel. Ik ga naar school, werk in het weekend, ben...

Sluiten